Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Να προστατέψουμε το Πάρκο της Ηνιόχου, παρέμβαση της Κατερίνας Αρβανιτάκη, μέλους της Επιτροπής Κατοίκων

Όταν, πριν από αρκετό καιρό, πρωτοήρθε η λαϊκή αγορά της Πέμπτης στην οδό Κουντουριώτου, η Επιτροπή Κατοίκων απεύθυνε στους πωλητές-παραγωγούς-εμπόρους φιλική επιστολή, για να τους ενημερώσει σχετικά με το καθεστώς του πάρκου Ηνιόχου και να ζητήσει τη συνεργασία τους, ώστε να προστατευτεί ο χώρος και τα δέντρα.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν πέρασε ούτε μια Πέμπτη χωρίς να σημειωθεί κάποια μικρότερη ή μεγαλύτερη καταστροφή στο πάρκο:
Τα φορτηγά έχουν μετατρέψει το χώρο σε ξέφραγο αμπέλι, όπου αλωνίζουν ασύδοτα καταστρέφοντας το σύστημα αυτόματου ποτίσματος που με τόσο κόπο και με δικά μας έξοδα έχουμε εγκαταστήσει.
Κάθε τόσο σπάζουν μεγάλα κλαδιά περνώντας δίπλα απ’ τα μεγάλα δέντρα ή περνούν σύριζα απ’ τα μικρότερα καταστρέφοντας τους λάκκους που σκάβουμε για να συγκρατούν το νερό.
Όταν δυσκολεύονται, δε διστάζουν να τσαλαπατήσουν τα μικρά φυτά και τα δεντράκια, όπως έγινε την περασμένη Πέμπτη, που όργωσαν κυριολεκτικά όλο το πάρκο σα να πέρασε τρακτέρ, τσακίζοντας και σπάζοντας ότι φυτό τους έμπαινε εμπόδιο.
Όταν κάποιο αυτοκίνητο περιοίκου τους εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση προς αυτό που θεωρούν ελεύθερο πάρκινγκ, δε διστάζουν να το σπρώξουν με το φορτηγό παραπέρα για να ελευθερώσουν τη δίοδο, προκαλώντας του φυσικά ζημιές και φθορές.
Με τη λήξη της λαϊκής μένει πίσω ένα απίστευτο σκουπιδαριό σκορπισμένο εδώ κι εκεί, που το προσωπικό καθαριότητας δε μαζεύει, επειδή το πάρκο δεν καθαρίζεται ποτέ από το Δήμο(καθαρίζει μόνο το δρόμο και τα πεζοδρόμια).
Κάθε φορά γίνονται συστάσεις και παρατηρήσεις, εκκλήσεις στο φιλότιμο και την «ευαισθησία» των ανθρώπων αυτών, αλλά… φωνή βοώντος!!Επειδή απ΄ ότι φαίνεται, περιθώρια συνεννόησης και πειθούς δεν υπάρχουν, πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα πιο «πειστικά»: Πρόστιμα από τη δημοτική αστυνομία ή να τοποθετηθεί περίφραξη από το Δήμο τουλάχιστον στην πλευρά της οδού Κουντουριώτου που είναι η πιο απροστάτευτη. Αλλιώς η αγανάκτηση θ’ αναγκάσει τη γειτονιά να ζητήσει την απομάκρυνση της λαϊκής. Θα βγούμε πάλι με τις υπογραφές και τις διαμαρτυρίες. Επιτέλους, πρέπει να πάρουμε τα όπλα, να πληρώνουμε σεκιούριτι ή να βάλουμε ηλεκτροφόρα σύρματα για να προστατέψουμε το κάθε δεντράκι που φυτρώνει σ’ αυτή την πόλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου