Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Γέμισε παιδικά γέλια το Πάρκο της Ηνιόχου




Μεγάλη επιτυχία είχε η χτεσινή εκδήλωση στο πάρκο Ηνιόχου που συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Κατοίκων και η Κίνηση Γονέων Γαλατσίου “Δράση στα Σχολεία”. Πάνω από εκατό παιδάκια μαζί με τους γονείς, τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τους γείτονες, πέρασαν τρεις ώρες παιχνιδιού και παρέας στο χώρο που επί χρόνια υπερασπίζονται, φροντίζουν και ομορφαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής.


Τα παιδιά ζωγράφισαν με νερομπογιές, έτρεξαν, έπαιξαν, γνωρίστηκαν με τα δέντρα και το χώμα, γέμισαν την ατμόσφαιρα με τα γέλια και τις φωνές τους, έξω απ’ τα κλουβιά και το τσιμέντο। Οι μεγάλοι γνωρίστηκαν μεταξύ τους, κουβέντιασαν και χάρηκαν την οικειότητα που μπορεί να γεννηθεί, όταν μοιράζεσαι το ίδιο παγκάκι, τις ίδιες έγνοιες, τη χαρά που ξέρουν να δίνουν τα παιδιά.


Η Επιτροπή Κατοίκων και η Κίνηση Γονέων επισήμαναν ότι αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος των ελεύθερων χώρων: η συνάντηση των ανθρώπων της γειτονιάς, η παρέα, το παιχνίδι, το σπάσιμο της απομόνωση.


Το πάρκο φιλοδοξεί να γίνει εστία κοινωνικής ζωής χωρίς ίχνος εμπορευματοποίησης, ανοιχτή για ελεύθερη χρήση των κατοίκων και των μεγάλων δικαιούχων του, των παιδιών. Παράλληλα έγινε σύντομη ενημέρωση και για τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η Παιδεία στα πλαίσια των πολιτικών που εφαρμόζονται με τις επιταγές του ΔΝΤ: Ήδη ο Δήμος Γαλατσίου περιέκοψε κατά τα 2/3 τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, τα οποία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έχουν απίστευτες ελλείψεις σ’ εκπαιδευτικούς και θ’ αδυνατούν να καλύψουν τα στοιχειώδη τους έξοδα, όπως καθαριότητα, ρεύμα, θέρμανση κλπ. Οι σχεδιασμοί που μαγειρεύονται και δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, παραπέμπουν σε τεράστια υποβάθμιση της Παιδείας, σε παιδεία για αναλφάβητους, την οποία θέλουν να είναι ένα εμπόρευμα ανάμεσα στα άλλα, σαν τα τσιγάρα, τα ποτά, τα “φρουτάκια” και τα πορνο-DVD. Συνεπώς οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα να υπερασπίσουν και στον τομέα της Παιδείας αυτά που μέχρι χτες ήταν αυτονόητα και σήμερα μπήκαν στη λίστα των υπό περικοπή περιττών δαπανών.


Τέλος ο καραγκιοζοπαίχτης Σπύρος Ξυπνητός με τη βοηθό του Μπέττυ παρουσίασε την εξαιρετική παράσταση “ο καραγκιόζης και το παντοτινό πάρκο” που ενθουσίασε τα παιδιά με τα αστεία του και τους μεγάλους με τις αναφορές στην ανάγκη προστασίας των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου. Τους ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσαν και ιδιαίτερα για την αφιλοκερδή παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου