Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Καλή μας αρχή

Στόχος αυτού του ιστολογίου είναι να βοηθήσει στην αποτροπή των σχεδίων του Δήμου Γαλατσίου να τσιμεντοποιηθούν δύο από τους τελευταίους ελεύθερους και πράσινους χώρους που υπάρχουν στην πόλη μας: η πλατεία της Ηνιόχου-Κουντουριώτου-Βείκου και η πλατεία της Λυσίου-Ιπποκράτους-Γαλατσίου. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να μετατρέψει τα δύο πάρκα σε ιδιωτικά γκαράζ (με τη μέθοδο ΣΔΙΤ - Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), πράγμα που θα σημάνει την τσιμεντοποίηση των χώρων και το κόψιμο των δέντρων των δύο πλατειών.

Φυσικά, η αποτροπή των σχεδίων του Δήμου δεν μπορεί να γίνει μέσα από ένα blog. Για την κινητοποίηση των κατοίκων και την προστασία του πρασίνου, έχουν συγκροτηθεί δύο κινήσεις, που η απληστία των κάθε λογής συμφερόντων τις έκανε να ενώσουν τις δράσεις τους: η (παλιότερη) Επιτροπή Κατοίκων Νέου Τέρματος (για το πάρκο Ηνιόχου) και η (νεότερη) Πρωτοβουλία Κατοίκων για το Πάρκο στο Παλιό Τέρμα (για το πάρκο της Λυσίου). Αυτές είναι και οι κινήσεις που αποφάσισαν την δημιουργία αυτού του blog.

Στο πέρασμα του χρόνου, θα έχουμε την ευκαιρία να αναρτήσουμε όλο το ιστορικό των δύο πλατειών και των αλλεπάλληλων προσπαθειών να "φαγωθούν", μιας και το πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι είναι τις μέρες μας πράγματα απολύτως αναλώσιμα. Παράλληλα, θα ενημερώνουμε για τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις νεότερες εξελίξεις.

Ελπίζουμε πως έτσι θα βοηθήσουμε και εμείς στο συντονισμό των βημάτων που κάνουν Επιτροπές και Πρωτοβουλίες Κατοίκων σε όλη την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, για τη σωτηρία του περιβάλλοντος από το κύκλωμα του ΙΧ, των κατασκευαστικών εταιρειών και εκείνων των πολιτικών που έχουν παραδοθεί πλήρως στα οικονομικά τους συμφέροντα.

Ένα είναι σίγουρο: θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε οι πλατείες μας να μείνουν πράσινες, χώροι ξεκούρασης, αναψυχής και παιχνιδιού για τους νεότερους και μεγαλύτερους κατοίκους των γειτονιών μας. Αυτό το ιστολόγιο είναι κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου